Xiaomi Redmi note 8 Pro Review- Beste mobieltje 2021?!Home >> Blogs >> Xiaomi Redmi note 8 Pro Review- Beste mobieltje 2021?! (2261x gelezen)

Xiaomi redmi note 8 pro telefoon/smartphone

Ben je op zoek naar het beste mobieltje van 2020 tegen de beste prijs? Dan is de kans groot dat je bij een Xiaomi mobiel uitkomt.


Het populaire merk Xiaomi staat al jarenlang bekend om hun ongeëvenaarde prijs-kwaliteitsverhouding. Daarnaast zijn de mobieltjes van Xiaomi zeer betrouwbaar gebleken.


Specificaties en scores xiaomi redmi note 8 pro telefoon/smartphone

De Xiaomi Redmi note 8 Pro is sinds 1 oktober verkrijgbaar in Nederland tegen een prijs van €269,-. Niet de lage budget prijs die we van het bedrijf gewend zijn, maar ook zeker niet de hoofdprijs.


Benieuwd naar welke geweldige features en opties je voor deze prijs allemaal krijgt? Blijf dan vooral nog eventjes hangen!Design en grootte van de Redmi note 8 Pro


De Xiaomi Redmi note 8 Pro is verkrijgbaar in de kleuren: wit, zwart en groen. Vooral de groene variant ziet er super modern en spectaculair uit.


Xiaomi redmi note 8 pro telefoon/smartphone groen

Het scherm heeft een diagonale lengte van 6,53 inch. Dit is groter dan de tegenwoordige gebruikelijke 6,3 inch. Toch is dit mobieltje niet groter dan de meeste mobieltjes dankzij de dunne randen.


De achterkant van de smartphone is gemaakt van plastic gecombineerd met P2i Nano coating. Door het gebruik van plastic in plaats van glas gaat hij minder snel stuk als je hem laat vallen. Daarnaast is hij spatwaterbestendig.


Wat ook opvalt is quad (4) camera setup, in plaats van de gebruikelijke dual (2) camera setup bij de voorgaande modellen, maar daarover straks meer.


Xiaomi redmi note 8 pro telefoon/smartphone camera

Naast de camera’s is er ook een fingerprint sensor op de achterkant van het mobieltje te vinden.


Gelukkig is op dit model de audio 3.5mm jack uitgang, voor bijvoorbeeld oortjes of een koptelefoon, ook weer aanwezig. Daarnaast is er een enkele kleine speaker ingebouwd.

 

 

De voorgangers van de Redmi note 8 Pro


De Xiaomi Redmi note 8 Pro is niet het eerste mobieltje in zijn serie. Ook zijn voorgangers domineerden de markt in hun prijscategorie. 


Is de Redmi note 8 Pro net zo’n goede deal als zijn voorgangers waren?


Om deze vraag te beantwoorden zullen we hem vergelijken met de Xiaomi Redmi note 6 Pro en de Xiaomi Redmi note 7 pro.


Vergelijking van de xiaomi redmi note 8 pro met de note 7 pro en de note 6 pro

Wat direct opvalt en wat we al eerder hebben genoemd is de prijs van note 8 Pro. Deze is bijna 100 euro meer dan zijn voorgangers.


Daarnaast is desondanks de hogere resolutie camera, de foto kwaliteit niet heel erg verbeterd ten opzichte van de note 7 pro. Wel zien we verbeteringen in het design & materiaal, de snelheid & performance en de batterij.


Ondanks de verbeteringen zijn wij van mening dat de note 7 pro een grotere verbetering was ten opzichte van de note 6 pro, dan de note 8 pro is van de note 7 pro.


Als je kijkt naar de note 7 pro is deze destijds op bijna alle vlakken verbeterd vergeleken met zijn voorganger de 6 pro. Toch is de prijs bijna hetzelfde gebleven en zelfs omlaag gegaan.


De Redmi Note 8 pro is wel verbeterd, maar ook een heel stuk duurder geworden.

 

 

Zonder twijfel het snelste mobieltje in zijn prijsklasse!


De grootste verbetering ten opzichte van voorgaande modellen is de snelheid en graphics van deze telefoon. Met een indrukwekkende Antutu V8 score van 282.910, verslaat dit mobieltje 93% van alle andere mobieltjes.


Xiaomi redmi note 8 pro telefoon/smartphone antutu 8 snelheid

Met deze score en een prijs van minder dan 300,- euro is dit mobieltje zonder twijfel de snelste in zijn prijsklasse!


Xiaomi redmi note 8 pro telefoon/smartphone round up - vergelijking met andere mobieltjes

Ook de grafische performance van dit mobieltje valt niet tegen, met zijn 6GB aan ram geheugen en sterke videokaart speelt dit mobieltje moeiteloos alle games.

 

 

Zorgen de 4 camera’s van de Xiaomi Redmi note 8 Pro, voor hogere kwaliteit foto’s?


Het meest opvallende zijn toch wel de 4 camera’s, met een hoofdcamera van 64Mpx! Maar heb je eigenlijk wel zo’n hoge resolutie nodig of zie je toch geen verschil met lagere resoluties?


Als je een normale foto maakt ga je het verschil tussen de 64Mpx foto en bijvoorbeeld een 48Mpx foto niet zien. Toch is het hebben van een 64Mpx camera niet nutteloos, je kunt namelijk veel verder inzoomen op foto’s.


voorbeeld foto Xiaomi redmi note 8 pro telefoon/smartphone

Een nadeel van deze 64Mpx foto’s is de bestandsgrootte. Deze is ongeveer 30Mb per foto. Gelukkig heeft de goedkoopste variant van deze telefoon al een opslagcapaciteit van 64GB en kun je ook nog kiezen voor 128GB variant.


Naast de rear camera (hoofdcamera) is er ook nog een 8Mpx ultra wide lens. Hiermee kun je bredere foto’s maken waardoor je veel meer van de omgeving kunt zien. Ook is er een 2Mpx macro lens aanwezig, waarmee je zeer scherpe close-up foto’s kan maken. Tot slot beschikt hij over een 2Mpx depth sensor, voor betere kwaliteit ‘ver weg’ foto’s en een selfie camera van 20 Mpx.


Als we kijken naar de videokwaliteit, heeft dit mobieltje een kwaliteit van 4K en kan hij in 960fps slow motion filmen (32x versloomd)


 

 

Hoe lang doet de Xiaomi Redmi note 8 Pro met een volle batterij?


De batterij van de Xiaomi Redmi note 8 Pro heeft een capaciteit van 4500mAh. Hiermee kun je bij normaal gebruik zeker 2 dagen lang doen.


battery life span xiaomi redmi note 8 pro

Bij zo’n grote batterij verwacht je uiteraard dat het opladen ook erg lang duurt, maar dit is zeker niet het geval. Met de USB-C aansluiting en Quick Charge 4.0+ (fast charging) is je mobiel voor 40% opgeladen in 30 minuten tijd.

 

 

Xiaomi Redmi note 8 Pro vs Samsung Galaxy A50 vs Realme XT


Dit mobieltje is naar onze mening zeer goed, maar verslaat het ook de concurrentie? laten we hem eerst vergelijken met het meest gekochte en populairste mobieltje van 2019: De Samsung Galaxy A50.


De samsung galaxy A50 zwart

De Samsung Galaxy A50 is verkrijgbaar vanaf 262 euro en heeft een schermgrootte van 6,4 inch. Dat is bijna net zo groot als de Redmi note 8 pro.


Hij heeft 3 camera’s aan de achterkant. De hoofdcamera heeft een resolutie van 25MP, de tweede camera een resolutie van 8MP en de derde camera een resolutie van 5MP. De selfie camera heeft net als de hoofdcamera een resolutie van 25MP.


De samsung galaxy A50 vs de Xiaomi Redmi note 8 pro

Zoals te zien is verslaat de Redmi note 8 pro de Samsung Galaxy A50 dan ook gemakkelijk op het gebied van de camera.


Ook de snelheid en de batterij van de note 8 pro zijn een stuk beter dan die van de Samsung. Het mag dan ook wel duidelijk zijn dat de Samsung A50 geen schijn van kans maakt.


Xiaomi is niet het enige Chinese telefoon merk in opkomst ook het merk Realme dat in 2018 is opgericht wordt steeds populairder.


Als we hun meest gekochte mobieltje de Realme XT vergelijken met de Xiaomi Redmi note 8 pro zien we dat ook dit nieuwe merk geen schijn van kans maakt tegen de geweldige prijs-performance smartphones van Xiaomi.


De Realme XT vs de Xiaomi Redmi note 8 pro

Daarnaast is het nadeel van Realme smartphones dat ze nog niet verkrijgbaar zijn in Nederland. Als je hun telefoons wilt kopen, zou je deze moeten bestellen uit China, iets wat de meeste mensen liever niet doen.

 

 

Raden we de Xiaomi Redmi note 8 Pro aan?


Deze smartphone blinkt uit in veel van zijn scores en prestaties, maar de prijs is ook wat hoger dan we gewend zijn van Xiaomi. Toch is de prijs-kwaliteitsverhouding van deze telefoon uitstekend en raden we deze telefoon dan ook zeker aan.


Echter zal dit mobieltje soms buiten je budget vallen en niet het ideale mobieltje voor jou zijn. Ben je benieuwd naar goede en goedkopere telefoons? Bekijk dan ons artikel over de Top 5 beste mobieltjes van 2019.