Xiaomi Redmi 8 review | Beste budget smartphone van 2021?!Home >> Blogs >> Xiaomi Redmi 8 review | Beste budget smartphone van 2020 (2130x gelezen)

De Xiaomi Redmi 8 specificaties en scores op snelheid, camera, design, netwerk en batterij

Xiaomi heeft weer een budget smartphone met fenomenale prijs-kwaliteit verhouding uitgebracht. Dit kan wel eens de beste budget telefoon van 2019 zijn!

 

Het gaat hier om de Redmi 8, het goedkopere broertje van de zeer populaire Xiaomi Redmi Note 8 Pro.

 

Hoeveel dit mobieltje in Nederland gaat kosten is nog onbekend op het moment van schrijven. Naar verwachting zal dit rond de €140 euro gaan liggen. 

 

Dit is even duur als de Samsung Galaxy A10. Ben je benieuwd naar een vergelijking van deze mobieltjes? Lees dan onze vergelijking van de Xiaomi Redmi 8 en de Samsung Galaxy A10.

 

In dit artikel zullen we onder anderen kijken naar de prijs, batterij, camera, snelheid en specificaties. Maar nu eerst het design.
Het moderne Aura Mirror Design van de Xiaomi Redmi 8


De plastic achterkant van dit mobieltje heeft het zogenaamde Aura Mirror design. Dit geeft de Redmi 8 een zeer moderne premium look.

Xiaomi Redmi 8 Rood

Verder zitten er op de achterkant twee camera’s, een zaklamp en een fingerprint scan. Geen top end features, maar dat verwacht je ook niet van een budget smartphone.

 

Het scherm heeft een diagonaal van 6,22 inch, wat voor sommige mensen aan de grote kant kan zijn. Echter is dit ook de standaard van tegenwoordig en heeft het mobieltje niet hele dikke randen, waardoor het prima in je broekzak past.

 

Aan de bovenkant loopt het scherm bijna helemaal door, dankzij de zogenaamde top-notch camera. Waardoor je alleen een klein stukje scherm op de plek van de selfie camera mist.

 

Het mobieltje is beschikbaar in de kleuren zwart, blauw, groen en rood. Waarbij het zwarte mobieltje geen aura mirror, maar een simpel effen design heeft.


Xiaomi Redmi 8 Zwart

Ten slotte heeft het scherm een resolutie van 720 x 1520 px. Hiermee kun je video’s in 720p kijken. Dit is iets lager dan de gebruikelijke 1080p van duurdere mobieltjes, maar nog steeds prima kwaliteit.
De enorme 5000mAh batterij van de Redmi 8


Xiaomi Redmi 8 batterij 5000mAh batterijduur

Ja, je leest het goed, de Redmi 8 beschikt over een 5000mAh batterij! Als je geen idee hebt hoeveel dit is, een even dure Samsung A10 heeft een batterij van 3400mAh.

 

Ondanks de grote batterij laadt het mobieltje erg snel op dankzij een maximale fast-charge van 18W. Er wordt een oplader blok van 10W meegeleverd.

 

Met zo’n grote batterij kan je makkelijk 3 dagen doen op een volle batterij. Terwijl de concurrentie vaak nog niet eens de 2 dagen haalt!

 

Daarnaast heeft dit mobieltje een usb-c oplaadpoort. Ideaal voor als je jouw stekkers overal altijd op de kop weet in te steken, want met usb-c maakt het niet uit hoe je hem er in steekt.
Redmi 8 Camera kwaliteit


Zoals we al eerder hebben benieuwd beschikt dit mobieltje over 2 camera’s aan de achterkant. De main camera heeft een resolutie van 12,2Mpx en de tweede camera van 2Mpx. De top-notch selfie camera heeft een resolutie van 8Mpx

 

De fotokwaliteit van deze smartphone is van prima, maar niet van geweldige kwaliteit. Tegelijkertijd moeten we benoemen dat het merk Xiaomi vaak, na het uitbrengen van een mobieltje, updates geeft, waardoor de kwaliteit en kleuren van foto’s een stuk beter worden.


Voorbeeld foto van Xiaomi Redmi 8 Rear Camera

Dankzij de dual camera setup kun je diepte foto’s maken. Ook is het mogelijk in 60fps slow-motion te filmen.


Voorbeeld foto 2 van Xiaomi Redmi 8 Rear Camera
Snelheid en Performance van Xiaomi Redmi 8


Dit mobieltje komt met de Qualcomm Snapdragon 439 processor en 3 of 4GB RAM. Dit zegt je misschien weinig en daarom zullen we vooral kijken wat voor scores dit mobieltje weet te halen in tests.

 

Te beginnen bij de Antutu 7 test, hier haalt de Redmi 8 een score van 83.500 en verslaat daarmee 70% van de andere mobieltjes. 


Xiaomi Redmi 8 Antutu 7 snelheidsscore

Ondanks deze hoge score is hij even snel als zijn grootste concurrentie zoals de Samsung Galaxy A10, die een Antutu 7 score behaalde van 88.710.

 

Daarnaast is dit mobieltje prima geschikt om op te gamen dankzij de Qualcomm Adreno 505 GPU. 

 

De opslagcapaciteit van deze smartphone zit op de 32GB of bij die iets duurdere 4GB RAM versie op de 64GB. Ruim voldoende voor al jouw apps, foto’s en video’s.
De Xiaomi Redmi 8 Serie


De Redmi 8 is niet het enige 8 serie mobieltje dat Xiaomi heeft uitgebracht of gaat uitbrengen. De 8 series is uitgebracht in 2019 en alle 8 serie mobieltjes hebben een geweldige prijs-kwaliteit verhouding.

 

Xiaomi Redmi Note 8 Pro - Top Model


Ben je opzoek naar een high end mobieltje? Dan is de Xiaomi Redmi Note 8 Pro, misschien een betere optie voor jou! Het mobieltje kost ongeveer €270 euro en is het topmodel van de Xiaomi 8 serie.


Xiaomi Redmi 8 vs Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Met een ongelooflijke snelheid en 64Mpx camera is dit mobieltje een echt high end model.


Lees hier onze review van de Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Xiaomi Redmi Note 8 - Allrounder


Dit mobieltje zit qua prijs en performance tussen de redmi note 8 pro en de redmi 8 in. In China kost hij ongeveer €180 euro. Naar verwachting gaat deze smartphone in Nederland ongeveer €240 euro kosten.


Xiaomi Redmi 8 vs Xiaomi Redmi Note 8

Dit mobieltje komt met een 4000 mAh batterij, waar je zeker 2 dagen mee kan doen en een hoofdcamera van 48Mpx. Ondanks de hogere kwaliteitsscore is dit mobieltje niet op alle punten beter dan de Redmi 8. 

 

Daarom raden met de Redmi 8 eerder aan dan de Redmi Note 8. Desondanks dit blijft het een geweldig mobieltje die zijn concurrentie in dezelfde prijsklasse vernietigd.

Xiaomi Redmi 8A - Goedkoper kan niet


Als zelfs de Xiaomi Redmi 8 nog te duur voor jou is, kijk dan eens naar de 8A. Dit mobieltje kost in China ongeveer €80 euro en zal naar verwachting ongeveer €120 euro in Nederland gaan kosten.


Xiaomi Redmi 8 vs Xiaomi Redmi 8A

Dit mobieltje komt met dezelfde 5000mAh batterij als de Redmi 8. Verder is hij op alle fronten net iets slechter, maar daar is de prijs dan ook naar.

 

Als je echt opzoek bent naar een budget telefoon is de Redmi 8A geen verkeerde keus. Toch raden wij aan om de €20 euro extra te besteden zodat je de Redmi 8 kan kopen.
De voorgangers van de Xiaomi Redmi 8 - Beter of slechter?


Dat dit een geweldige smartphone is, is wel duidelijk. Dit zijn we dan ook gewend van het merk Xiaomi. Bijna al hun mobieltjes hadden de beste specificaties en scores in hun prijsklasse.

 

Het was dan ook te verwachten dat de Xiaomi Redmi 8 zijn concurrentie zou verpletteren. Waar we nu dan benieuwd naar zijn is of de mobieltjes van Xiaomi een steeds betere of juist slechtere prijs-kwaliteit verhouding krijgen.

 

Om dit goed in beeld te krijgen gaan we de Xiaomi Redmi 8 vergelijken met zijn 3 voorgangers. Dit zijn de Xiaomi Redmi 5, de Xiaomi Redmi 6 en (je raad het al) de Xiaomi Redmi 7.


Xiaomi Redmi 8 vs Xiaomi Redmi 5 vs Xiaomi Redmi 6 vs Xiaomi Redmi 7 round up

In eerste instantie lijkt het alsof de mobieltjes een steeds beter worden. Maar dit is niet het geval als we logisch nadenken en kijken wat hier echt gebeurd.

 

Alle modellen waren toen ze voor het eerst uitgebracht werden ongeveer even duur. Tegelijkertijd zie je dat de scores bij ieder model hoger worden.

 

Oftewel de prijs-kwaliteit verhouding wordt ieder jaar beter, maar dat is het geval bij alle mobieltjes. Waar je ooit 200 euro betaalde voor een mobieltje zonder touchscreen en een uitklapbaar toetsenbord, krijg je nu een prima smartphone.

 

De Xiaomi Redmi serie wordt dus niet persé beter of slechter. Wel kunnen we zien dat ze meer aandacht hebben gegeven aan bijvoorbeeld de batterij en de camera dan bij de vorige modellen.

 

Terwijl het design en de snelheid ten opzichte van de Redmi 7 niet verbeterd of zelfs verslechterd is. 

 

Benieuwd naar andere goede smartphones? Lees dan onze Top 5 beste smartphones voor scholieren 2020.