De Beste Prijs-kwaliteit Smartphones van 2021Home >> Blogs >> De Beste Prijs-kwaliteit Smartphones van 2021 (3718x gelezen)

Smartphone vergelijking beste prijs-kwaliteit mobieltjes

Ben je opzoek naar een goede smartphone voor weinig geld? 

 

Dan zijn deze ‘Beste prijs-kwaliteit smartphones van 2021’ iets voor jou!

 

We hebben honderden mobieltjes van verschillende prijsklassen zorgvuldig vergeleken en hieruit de 5 beste geselecteerd. 

 

Zo zit er voor iedereen wel iets tussen.

 

 

Specifiek opzoek naar een goedkope smartphone? Bekijk dan de Top 3 beste beste goedkope smartphones van 2021

Alcatel 3 - Budget smartphone (€120)

Aangekomen bij de eerste en goedkoopste smartphone uit deze lijst hebben we de Alcatel 3


alcatel 3

Hij heeft een batterijcapaciteit van 3500 mAh. Dit is redelijk aan de lage kant, daarom kun je ook niet erg lang met deze smartphone doen zonder hem opnieuw op te laden. De accuduur is net wat langer dan 1 dag. Je zult hem dus iedere dag moeten opladen.

 

In tegenstelling tot de batterij heeft dit mobieltje wel een redelijke opslagcapaciteit. Met zijn 32GB kun je hier zonder problemen jouw favoriete apps op installeren, net als een aantal foto’s.

 

Verder heeft hij een simpel design met twee camera’s, een zaklamp en een fingerprint-scan op de achterkant. De hoofdcamera heeft een resolutie van 13 Mpx en de tweede camera 5 Mpx. Hieronder zie je een foto die gemaakt is met de Alcatel 3.


alcatel 3 voorbeeld foto

Ook de selfie camera valt niet tegen. Met zijn 8 Mpx maakt hij goede kwaliteit selfies met genoeg detail. Helaas is het niet mogelijk in slow motion te filmen met deze smartphone, maar voor de rest heeft hij zeer goede camera’s.


alcatel 3 voorbeeld selfie

De Alcatel 3 heeft een 5,9 inch scherm met een HD+ resolutie van 720 x 1520 px. Hiermee kun je foto’s en video’s in een fatsoenlijke kwaliteit bekijken.

 

Ook beschikt deze smartphone over een goede processor en is hij dus redelijk snel. Hij is ongeveer even snel als de Samsung A10, een mobieltje dat 20 euro duurder is.Smartphone vergelijking van de Alcatel 3 vs Samsung Galaxy A10

✓ Goedkoopste optie

 

✓ Prima kwaliteit foto’s

 

Samengevat is dit zeker een geweldig mobieltje voor de prijs, toch raden wij aan om net wat meer uit te geven voor bijvoorbeeld de accuduur en scherm grootte. Dit brengt ons dan ook direct bij de tweede smartphone uit onze lijst, de Xiaomi Redmi 8.

Xiaomi Redmi 8 - Geweldige batterij (€160)

Net als de Alcatel 3 heeft de Xiaomi Redmi 8 een opslagcapaciteit van 32GB, dit zal voor de meeste mensen ruim voldoende zijn voor het opslaan van apps, foto’s en muziek. 


xiaomi redmi 8

De batterij is niet alleen beter, het is één van de beste van het moment. Met zijn 5000 mAh is de accuduur zo goed dat je er tot wel 3 dagen zonder op te laden mee kan doen.

 

Ook als we kijken naar het design valt deze smartphone niet tegen. Niet alleen heeft hij een schermgrootte van 6,26 inch en een HD+ resolutie, hij heeft ook nog eens redelijk dunne zijranden.

 

Daarnaast zijn er op de achterkant, naast de zaklamp en de vingerscan, 2 camera’s te vinden. De ene heeft een resolutie van 12 Mpx en de andere van 2 Mpx. Deze tweede camera is enkel bedoeld voor het creëren van meer diepte in de foto’s.  


xiaomi redmi 8 voorbeeld foto

Ook heeft hij de mogelijkheid om in slow motion te filmen, al is dit wel maar 60 fps. Dat betekent dat het beeld hooguit 2-3x vertraagd kan worden zonder kwaliteitsverlies.

 

Op de voorkant vinden we een selfie camera met een resolutie van 8 Mpx, waarmee je goede kwaliteit selfies kunt maken. Ook vinden we, naar ons idee, één van de enige nadelen op de voorkant van deze smartphone: de dikke onderrand met logo.


xiaomi redmi 8 voorbeeld selfie

Gelukkig is dit één van de enige minpunten die we konden vinden. Ook als we naar de snelheid kijken kunnen we eigenlijk alleen maar pluspunten ontdekken.

 

Dit is dan ook goed terug te zien als je hem vergelijkt met een even goede concurrent zoals de Samsung Galaxy M20.Smartphone vergelijking van de Xiaomi Redmi 8 vs Samsung Galaxy M20

Al met al een geweldig mobieltje met een nog geweldigere prijs!

 

✓ Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding

 

✓ Geweldige accuduur

Huawei Honor 9X - Goede camera (€200)

Ben je op zoek naar een mobieltje met een goede camera? 

 

Dan is deze Huawei Honor 9X zeker het overwegen waard!


huawei honor 9x

Laten we dan maar direct kijken naar de camera’s waar deze smartphone over beschikt: op de achterkant heeft hij drie camera’s. De hoofdcamera heeft een resolutie van 48Mpx. Daarnaast heeft hij ook nog een wide-angle camera van 2Mpx en een 2Mpx voor extra diepte in de foto’s.


huawei honor 9x voorbeeld foto

De pop-up selfie camera heeft een indrukwekkende resolutie van 16Mpx. De selfies die hij maakt zijn dan ook van uitstekende kwaliteit en er zijn veel details op te ontdekken. Dankzij de pop-up camera vult het scherm de hele voorkant.


huawei honor 9x voorbeeld selfie

Ook is het mogelijk om met dit mobieltje in 4K (hogere kwaliteit) en slow-motion te filmen.

 

Niet alleen beschikt dit mobieltje over uitstekende camera’s waarmee je geweldige foto’s en video’s kunt maken. Ook heeft deze variant een opslagcapaciteit van 128GB waardoor je al jouw in hoge kwaliteit gemaakte media zonder problemen kunt opslaan.

 

Daarnaast heeft de Honor 9X een scherm van 6,59 inch met een 1080 x2340p FHD+ resolutie. Hierdoor kun je video’s bekijken in 1080p bekijken, dit is voor een mobieltje een zeer hoge kwaliteit.

 

De batterijcapaciteit bedraagt 4000mAh, dit is goed voor ongeveer 1,5 - 2 dagen zonder op te laden.

 

De snelheid van dit mobieltje is erg opvallend vergeleken met de vorige twee mobieltjes van deze lijst. Hij scoort op verschillende snelheidstesten namelijk meer dan 2x zo hoog. Het is dan ook een erg krachtig mobieltje.

 

En dat alles voor slechts 200 euro! De uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding van dit mobieltje zie je pas echt duidelijk als je hem vergelijkt met de even dure Samsung Galaxy A40.Smartphone vergelijking van de Huawei Honor 9X vs Samsung Galaxy A40

Zelfs als je niet op zoek bent naar een mobieltje met goede camera, is de Huawei Honor 9X nog een uitstekende keuze vanwege zijn snelheid en opslagcapaciteit.

 

✓ Uitstekende camera en foto kwaliteit

 

✓ Super veel opslag

 

✓ Krachtig en snel

Xiaomi Redmi Note 8T - Beste keuze (€220)

Dan nu onze persoonlijke favoriet: de Xiaomi Redmi Note 8T. Net als zijn broertje de Xiaomi Redmi 8, heeft dit mobieltje een geweldige prijs-kwaliteit verhouding.


Xiaomi Redmi Note 8T

Het mobieltje is niet alleen van hoge kwaliteit, het ziet er ook nog eens zo uit. Hij heeft een simpel, maar strak design. Met op de achterkant naast de zaklamp en vingerscan, wel 4 camera’s!

 

De Hoofdcamera heeft een resolutie van 48Mpx. Daarnaast is er nog een wide-angle camera van 8Mpx, een macro camera van 2Mpx en een diepte camera van 2Mpx aanwezig. Ook is het mogelijk in 4K (hogere kwaliteit) en slow-motion te filmen.


Xiaomi Redmi Note 8T voorbeeld foto

De selfie camera heeft een resolutie van 13Mpx. Daarnaast zien we helaas op de voorkant ook weer de dikke onderrand met het merk erop, die we bij zijn broertje ook al zagen.


Xiaomi Redmi Note 8T voorbeeld selfie

Deze variant van de smartphone komt met 64GB opslag. Daarnaast heeft een 6,3 inch scherm met een FHD+ resolutie. Hierdoor is het mogelijk om video’s in 1080p te kijken.

 

De batterijcapaciteit is 4000mAh, waar je ongeveer 1,5 - 2 dagen mee kunt doen zonder hem te hoeven opladen.

 

De Xiaomi Redmi Note 8T is ongeveer even goed als de Samsung A50, een mobieltje dat wel 70 euro duurder is.Smartphone vergelijking van de Xiaomi Redmi Note 8T vs Samsung Galaxy A50

Deze smartphone is niet voor niets onze persoonlijke favoriet. Uit de honderden mobieltjes die wij hebben vergeleken kwam deze op de tweede plaats betreft prijs-kwaliteit. Het enige echte nadeel vinden we de dikke onderrand met het merk erop.

 

✓ Geweldige prijs-kwaliteit

 

✓ Veel opslag

Xiaomi Redmi Note 8 Pro - Top mobieltje (€250)

Aangekomen bij alweer het laatste mobieltje uit deze lijst hebben we de Redmi Note 8 Pro. En we hebben het beste voor het laatst bewaart, want wat een geweldig mobieltje is dit!

 

Je kunt deze smartphone zien als de oudere broer van de Redmi 8 en de Redmi note 8T. Met als belangrijk verschil, dat deze geen dikke onderrand heeft met het merk. Sterker nog heeft dit mobieltje zelfs erg dunne randen.


Xiaomi redmi note 8 pro telefoon/smartphone

En ook als we op de achterkant kijken, valt het strakke design direct op. Naast de zaklamp en de vingerscan beschikt ook dit mobieltje over 4 camera’s op de achterkant. Met als hoofdcamera een indrukwekkende 64Mpx.


voorbeeld foto Xiaomi redmi note 8 pro telefoon/smartphone

Daarnaast heeft hij nog een 8Mpx wide-angle camera, een 2Mpx macro lens en een 2Mpx diepte camera. Naast dat je ook in 4K kan filmen met dit mobieltje kan je ook in super slow-mo filmen. Die vertraagt tot wel 40x.

 

De selfie camera heeft een bijna nog indrukwekkendere resolutie van wel 20Mpx.


voorbeeld selfie Xiaomi redmi note 8 pro telefoon/smartphone

Het scherm zelf heeft een grootte van 6,53 inch en een FHD+ resolutie, waarop je video’s in 1080p kunt bekijken. De batterij beschikt over 4500mAh waar je 1,5 - 2 dagen mee kunt doen.

 

Qua snelheid verslaat dit mobieltje alle andere in de lijst met gemak. Hij is enorm snel en krachtig, waardoor hij erg soepel in gebruik is. Concurrentie verpletterd hij dan ook zonder enig probleem.


Ben je opzoek naar een goede smartphone, waar je niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen. Dan is deze Xiaomi Redmi Note 8 Pro zeker het overwegen waard! Wil je meer weten over de Xiaomi Redmi Note 8 Pro, lees dan hier onze uitgebreide review!

 

✓ Super snel

 

✓ Veel opslag

 

✓ Ongeëvenaarde prijs-kwaliteit