Beste Mobieltjes voor Scholieren 2021

Top 5Home >> Blogs >> Beste Smartphones voor Scholieren 2021 (3150x gelezen)

De 5 beste mobieltjes op een rij

 

Ben je op zoek naar een goede smartphone zonder dat je de hoofdprijs moet betalen? Dan is deze “Top 5” lijst voor jou!

 

We hebben honderden telefoons zorgvuldig vergeleken en hieruit de 5 beste geselecteerd. 

 

Nu verwacht je waarschijnlijk dat deze lijst voor 80% uit Samsung smartphones of Apple iPhones bestaat - maar niets is minder waar. Waar je bij deze zeer populaire bedrijven veel betaalt voor het merk, hebben wij gekozen voor de mobieltjes met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

 

Hierdoor krijg je gegarandeerd het beste wat je kunt krijgen voor je geld. Om dit punt te bewijzen zullen we elk mobieltje vergelijken met een ongeveer even dure Samsung telefoon.

 

 

Specifiek opzoek naar een goedkope smartphone? Bekijk dan de Top 3 beste beste goedkope smartphones van 2021De beste mobieltjes voor scholieren in 2019. Vergelijking van de snelheden en scores.

 

Prijs

snelheid *

Opslag

Front/Selfie Camera

Scherm

grootte

batterijduur gem.

Nokia 2.3

€120

58K

32 GB

13/5 Mpx

6,2 inch

14 uur

Xiaomi Redmi 7

€126

105K

16 GB

12/8 Mpx

6,3 inch

18 uur

Huawei Honor 8X

€189

139K

64 GB

20/16 Mpx

6,5 inch

12 uur

Xiaomi Redmi Note 7

€205

145K

64 GB

48/13 Mpx

6,3 inch

18 uur

Xiaomi Mi A3

€268

143K

128 GB

48/32 Mpx

6,1 inch

24 uur

 

* De snelheid is een score gebaseerd op de Antutu V7 test, die de snelheid van je mobiel op allerlei verschillende onderdelen meet. Hoe hoger het getal, hoe sneller het mobieltje. 


1. Nokia 2.3 - Budget telefoon (€120)


Een nieuwe smartphone voor slechts 120 euro, dat kan toch niet goed zijn?

Normaal gesproken is het inderdaad niet meer dan een stuk plastic met een camera en een scherm voor deze prijs. Echter bewijst de
Nokia 2.3 Dat je wel degelijk een goede smartphone voor deze prijs kunt krijgen.


Nokia 2.3

Hij heeft 32GB opslag - niet veel - maar ruim voldoende voor standaard apps, bestanden en foto’s. Daarnaast beschikt hij over een 6,2 inch HD scherm, waardoor je er prima video’s op kunt bekijken met degelijke kwaliteit. Naast groen is hij ook beschikbaar in de kleuren goud en grijs.

 

Ook de snelheid van dit mobieltje valt zeker niet tegen. Zoals hieronder te zien is heeft hij een score van 56.445. Hierdoor is hij sneller dan 60% van alle mobieltjes.

De Antutu V7 snelheidsscore van de Nokia 2.2: 65.445.

De camera aan de achterkant heeft een resolutie van 13Mpx, voor mooie en scherpe foto’s. De selfie camera daarentegen heeft slechts 5Mpx, wat niet erg veel is. Hieronder zie je een foto die gemaakt is met de camera aan de achterkant.


Deze foto is gemaakt met de 13Mpx camera aan de achterkant van de Nokia 2.2 .

Nog een groot nadeel is het ontbreken van een fingerprint-scan. Een standaard die bijna elke smartphone tegenwoordig heeft.

 

Ten slotte heeft de batterij een capaciteit van 3000mAH, hiermee kun je gemiddeld 8 uur doen. Dit is niet veel, maar voldoende voor een hele schooldag.Voordelen

Nadelen

 • Budget prijs
 • Goede camera
 • Voldoende opslag en batterij
 • Geen fingerprint-scan
 • Slechte selfie camera

 

Helaas kunnen wij dit mobieltje niet vergelijken met een ongeveer even dure samsung telefoon, omdat deze niet voor zo’n lage prijs te vinden zijn.


Hier zie je de behaalde scores van de Nokia 2.2 volgens Kimovil.

Samengevat is dit zeker een geweldig mobieltje voor de prijs, toch raden wij aan om net wat meer uit te geven voor bijvoorbeeld de fingerprint-scan en de selfie camera. Dit brengt ons dan ook direct bij de tweede telefoon uit onze lijst:


2. Xiaomi Redmi 7 - Beste prijs-performance (€126)


Hier zie je Xiaomi Redmi 7 in het blauw. Het is één van de beste mobieltjes voor scholieren van 2019/2020.

De Xiaomi Redmi 7 is onze persoonlijke favoriet. Het bewijst dat een nieuwe telefoon helemaal niet duur hoeft te zijn om geweldige prestaties te kunnen leveren. Dit mobieltje is beschikbaar in de kleuren zwart en blauw.

 

Net als de Nokia 2.2 beschikt dit mobieltje over 16GB opslag, wat voldoende is voor standaard apps, bestanden en foto’s. Echter maakt het scherm - letterlijk - een groot verschil. Het is namelijk een 6,3 inch HD scherm. 

 

Dat is nog niet erg overtuigend: dezelfde hoeveelheid opslag en een groter scherm. Maar dan heb je de snelheid/performance van deze smartphone nog niet gezien. Met een indrukwekkende 104.862 score is dit mobieltje 2x zo snel als de Nokia 2.2 en verslaat hij 77% van alle andere mobieltjes.


De Antutu V7 snelheidsscore van de Xiaomi Redmi 7: 104.862.

Ook de batterijcapaciteit is enorm verbeterd ten opzichte van het vorige mobieltje. Met een 4000mAH batterij en een zeer laag stroomverbruik kun je hier bij normaal gebruik zeker 17 uur mee doen. Daarnaast maakt hij gebruik van de nieuwe oplaadpoort: USB-C, wat ervoor zorgt dat hij een stuk sneller wordt opgeladen.


Dan hebben we het nog niet eens over de camera gehad. Ondanks dat de hoofdcamera aan de achterkant 12Mpx heeft, maakt hij mooiere en scherpere foto’s dan de 13Mpx camera van de vorige telefoon. Daarnaast heeft hij een tweede camera aan de achterkant, wat zorgt voor meer diepte in de foto. Ook de foto’s in het donker zien er een stuk beter uit.


Een scherpe foto van de Xiaomi Redmi 7. Dit is een close-up. Een foto van de Xiaomi Redmi 7 in het donker.

Ook de selfie camera van de Redmi 7 is van degelijke kwaliteit met een 8Mpx camera. Ten slotte beschikt hij over een fingerprint-scan op de achterkant.

 

Maar toch zijn Samsung smartphones beter …

 

Dit is wat je vaak te horen krijgt van Samsung-fans. En Samsung telefoons lijken het ook altijd erg goed te doen, toch?

 

Laten we de Xiaomi Redmi 7 eens vergelijken met de nieuwe Samsung A10 die ongeveer €25 euro duurder is.


Een vergelijking van de Samsung Galaxy A10 en de Xiaomi Redmi 7. De scores zijn afkomstig van Kimovil.

De Xiaomi Redmi 7 is op elk vlak beter, maar zoveel verschil zit er ook niet tussen. Dit is ook niet zo gek als je je bedenkt dat de Samsung telefoon met zijn €25 ook gelijk 20% duurder is!Voordelen

Nadelen

 • Hoge snelheid
 • Prima camera
 • Fingerprint-scan aanwezig
 • Zeer goede batterij
 • Geweldige prijs-kwaliteit
 • Slechts 16GB opslag
 • Schermkwaliteit kan beter

 

Een echte topper in het algemeen en al helemaal in zijn prijsklasse. Het enige echte probleem is de opslagcapaciteit, gelukkig zijn er ook modellen met 32GB en 64GB. Mocht je een mobiel willen kopen, raden we deze zeker aan!


3. Huawei Honor 8X - Mid range (€189)

Ben je toch op zoek naar, performance gezien, betere alternatieven? Dan maakt de Huawei Honor 8X een prima kans.

 

Hij beschikt over zeer degelijke performance en dat voor een niet al te hoge prijs. Dit maakt het een prima Mid range model. Hij is beschikbaar in de kleuren zwart en blauw.


Hier zie je de Huawei Honor 8X blauw. Dit is één van de beste mobieltjes voor scholieren van 2019/2020.

Dit model heeft een opslagcapaciteit van 64GB, wat ruim voldoende is voor al je apps, bestanden video’s en foto’s. Het scherm heeft een grootte van 6,5 inch.

 

Hij beschikt over een fingerprint-scan en in totaal 3 camera’s. De selfie camera heeft een resolutie van 16 Mpx, voor scherpe en gedetailleerde selfies. De twee camera’s op de achterkant hebben een resolutie van 20Mpx en 2Mpx, voor scherpe foto’s met diepte. Hieronder zie je een zogenaamde ‘diepte foto’ die gemaakt is met de Honor 8X.


Hier zie je een foto die gemaakt is met de camera's op de achterkant van de Huawei Honor 8X. Ook is het zogenaamde diepte effect hier gebruikt.

Verder kun je in 4K filmen en slow-motion video’s maken van 480 fps (16x vertraagd). Ook heeft dit mobieltje een Full HD scherm, waardoor je al jouw favoriete video’s in - 1080p - hoge kwaliteit kan bekijken.

 

Net als de camera is de snelheid van dit mobieltje erg goed. Met een snelheidsscore van 139.427 verslaat deze smartphone 83% van alle andere mobieltjes op gebied van snelheid.


De Antutu V7 snelheidsscore van de Huawei Honor 8X: 139.427.

Tot slot de batterij met 3750 mAh. Hiermee heeft hij een gemiddelde batterijduur van ongeveer 12 uur/1 dag.

 

Voordelen

Nadelen

 • Razendsnel
 • Prima camera
 • Fingerprint-scan aanwezig
 • Mooi design
 • Veel opslagcapaciteit (64GB)
 • Slechts 1 dag batterijduur


 

Dat dit mobieltje goed presteert is nog niet zo heel erg bijzonder, maar het gemak waarmee hij zijn concurrentie verslaat wel. Hier hoeven we dan ook verder geen woorden meer aan vuil te maken.


Vergelijking van de score van de Samsung Gakaxy J6 (2018) en de Huawei Honor 8X volgens Kimovil.
4. Xiaomi Redmi Note 7 - De beste optie!? (€205)

Aangekomen bij de een-na-laatste en misschien beste smartphone van deze lijst hebben we de Xiaomi Redmi Note 7, de broer van de al eerder genoemde Xiaomi Redmi 7.

 

Net als zijn broertje heeft dit mobieltje een ongeëvenaarde prijs-performance ratio. Deze versie heeft een opslagcapaciteit van 64GB. Ruim genoeg om al je apps, bestanden video’s en foto’s op te slaan.

 

Verder heeft hij een snelheidsscore van 144.599, waarmee hij 85% van alle andere mobieltjes op dit gebied verslaat. Ruim genoeg om al je favoriete games op te spelen.


De Antutu snelheidsscore van de Xiaomi Redmi Note 7: 144.599.

Aangekomen bij de grootste reden om dit mobieltje te kopen in plaats van de andere honderd in deze prijscategorie: de camera. Met een indrukwekkende hoofdcamera op de achterkant van 48Mpx in combinatie met de tweede camera van 5Mpx, maakt dit mobieltje ongekend scherpe en gedetailleerde foto’s.

 

Ook de selfiecamera mag er wezen. Met zijn 13Mpx maakt hij zeer scherpe selfies. Daarnaast kun je met dit mobieltje in 120fps (4x vertraagd) slow-motion filmen.


Een close-up foto die gemaakt is met de 48Mpx camera op de achterkant van de Xiaomi Redmi Note 7.

Hij is beschikbaar in de kleuren zwart, blauw en goud/rood. Ook heeft dit mobieltje een Full HD scherm, waardoor je al jouw favoriete video’s in - 1080p - hoge kwaliteit kan bekijken.

 

Tot slot heeft hij een batterij van 4000mAh, wat resulteert in een batterijduur bij normaal gebruik van ongeveer 18 uur. Daarnaast maakt hij gebruik van de nieuwe oplaadpoort: USB-C, wat ervoor zorgt dat hij een stuk sneller wordt opgeladen.Voordelen

Nadelen

 • Hoge prijs-performance
 • Uitstekende camera
 • Fingerprint-scan aanwezig
 • Razendsnel
 • Veel opslagcapaciteit (64GB)
 • Met €200 aan de dure kant

 

Nog niet overtuigd van dit mobieltje?!

 

Laten we hem dan eens vergelijken met de even dure Samsung Galaxy A40.


De vergelijking van de scores van de Samsung Galaxy A40 en de Xiaomi Redmi Note 7.

Zoals je kunt zien verslaat hij hem genadeloos op de fronten: ‘Camera’ en ‘Battery’. Terwijl ze nagenoeg gelijk scoren op de resterende categorieën. En dat voor dezelfde prijs! 

 

Maar het kan altijd beter ...


5. Xiaomi Mi A3 - Top model (€268)

Aangekomen bij alweer het laatste mobieltje van deze lijst hebben we gekozen voor de Xiaomi Mi A3. Één van de beste en nieuwste smartphones die er op het moment zijn

 

Is dit mobieltje niet veel te duur voor de gemiddelde scholier?

 

In eerste instantie zal je bij een lijst van smartphones voor studenten niet denken aan mobieltjes die meer dan €250,- kosten. 

 

Waarom staat dit mobieltje dan toch in onze Top 5 lijst? Simpel, sommige scholieren kopen normaal bijvoorbeeld een Samsung S10 of een Iphone XR. Mobieltjes die dus nog een stuk duurder zijn dan dit ‘Top model’.


De vergelijking van de scores van de Samsung Galaxy A50 en de Xiaomi Mi A3.

De doelgroep is dus een stuk selectiever, maar dat neemt niet weg dat er geen doelgroep en dus interesse voor is. Daarnaast willen we in deze lijst elke prijscategorie behandelen, zo ook dus het iets duurdere segment.

 

Ben je dus van plan om één van de High-End modellen van Samsung of Apple te kopen, kijk dan eerst eens naar dit mobieltje en laat je overtuigen.


Één van de beste mobieltjes voors scholieren 2019. Xiaomi Mi A3 in de kleuren blauw, zwart en wit.

Te beginnen bij het design, wat opvalt door het lijkende gebrek aan een fingerprint-scan. Echter heeft dit mobieltje een van de nieuwste features, namelijk een fingerprint-scan die is ingebouwd in het scherm zelf.

 

Verder heeft hij een zeer hoge snelheid met een score van 143.000 waarmee hij 85% van de huidige mobieltjes verslaat. Ook heeft deze versie een opslagcapaciteit van 128GB, zo heb je nooit een tekort aan ruimte.


Met een score van bijna 150.000 op de Antutu V7 test verslaat de Xiaomi Mi A3 85% van alle andere mobieltjes.

De selfie camera heeft een resolutie van 32Mpx, voldoende voor extreem hoge en mooie kwaliteit selfies. Op de achterkant zijn drie camera’s te vinden. De hoofdcamera heeft een resolutie van 48Mpx, de tweede camera 8Mpx en de derde 2Mpx. 


Een zeer scherpe foto van de Xiaomi Mi A3, door de fantastische 48Mpx camera.

Naast hoge kwaliteit foto’s kun je hier ook zeer mooie video’s mee maken. Zo kun je in 4K  of in 240fps slow-mo (8x vertraagd) filmen. 

 

Hij is beschikbaar in de kleuren grijs, blauw en wit.

 

Ten slotte beschikt hij over een 4030 mAh batterij, wat resulteert bij normaal gebruik in gemiddeld 24 uur voor een volle batterij. Daarnaast maakt hij gebruik van de nieuwe oplaadpoort: USB-C, wat ervoor zorgt dat hij een stuk sneller wordt opgeladen.Voordelen

Nadelen

 • Razendsnel
 • 48Mpx camera
 • Fingerprint-scan aanwezig
 • Zeer goede batterij
 • Pop-up selfie camera
 • Zeer prijzig