Duurzame Bamboe Tandenborstel kopen | Verteco & Bamboo2brushHome >> Blogs >> Duurzame Bamboe Tandenborstel kopen - Verteco & Bamboo2brush (983x gelezen)

Verteco en Bamboo2Brush duurzame en milieuvriendelijke bamboe tandenborstels in 5 verschillende kleuren

Wil je wat bijdragen aan een betere wereld of heb je simpelweg een nieuwe tandenborstel nodig? Dan is deze milieuvriendelijke tandenborstel iets voor jou!

 

Normale plastic tandenborstels zijn moeilijk afbreekbaar en blijven daardoor tot wel 500 jaar lang in de natuur liggen voordat ze volledig zijn afgebroken.

 

Deze tandenborstels zijn voor 95% gemaakt van bamboe en zijn dan ook 100% biologisch afbreekbaar.

 

De plastic soep is een van de grootste klimaatproblemen van het moment. Koop daarom één van deze ecologische tandenborstel en help mee om dit probleem samen op te lossen.

 

Voor slechts minder dan €3 euro helpt u al mee om de aarde een stukje schoner te maken!

 

Bestel Nu

Hoe plastic tandenborstels het milieu verpesten


Hoeveel schade kan een tandenborsteltje nou veroorzaken in de natuur?

 

In z’n eentje niet zoveel, maar duizenden bij elkaar, veel meer dan je denkt. Echter hebben we het hier niet over duizenden, maar wel 5 miljard tandenborstels die ieder jaar worden weggegooid.

 

Maar die worden toch gewoon verbrand of hergebruikt?

 

Als je een kijkje neemt op de stranden die aan de Indische Oceaan liggen, zie je dat het hier toch veel plastic terecht komt en niet een paar plastic producten, maar duizenden bij elkaar.Kapotte plastic tandenborstels op strand

Die moeten toch ergens vandaan komen. 

 

Er is veel onderzoek gedaan naar de herkomst van dit plastic. Zo is gebleken dat van de 5 miljard tandenborstels die ieder jaar worden weggegooid, bijna 2 miljard in de oceanen terecht komt.

 

Een klein deel hiervan spoelt vervolgens weer aan op de stranden.

 

Natuurlijk hebben we het hier niet alleen over tandenborstels. Ook producten als plastic flesjes, stukjes van slippers, bakjes en aanstekers zijn in grote aantallen aanwezig op de stranden.

 

Op deze stranden spoelen dan ook dagelijks kilo’s aan plastic producten aan. En dat is best bijzonder als je bedenkt dat een tandenborstel maar een paar gram weegt.Plastic afval aangespoeld op het strand

Maar hier ben ik toch niet verantwoordelijk voor? Al mijn producten gooi ik netjes in de juiste container als ze kapot zijn en verder laat ik nooit wat in de natuur slingeren.

 

Toch wel een beetje.

 

Zelfs als je niet direct verantwoordelijk bent, heb je nog wel indirect invloed op het plastic probleem. 

 

Al het plastic dat je koopt moet ergens geproduceerd en weggegooid worden.

Bijna alle soorten plastic zijn schadelijk voor het milieu en vereisen jaren om afgebroken te worden. 

 

Door minder plastic te gebruiken hoeft er ook minder weggegooid te worden en komt er ook minder in het milieu terecht.

 

Want dat is de afgelopen decennia gebeurd; het weggooien van plastic ook in de natuur. Dan hebben we het niet alleen over stranden, maar ook over de oceanen zelf.

 

Hier is nu een plastic soep die in 2017 al bestond uit 8.300.000.000.000 kilo plastic!Plastic soep oceaan

Gelukkig wordt er steeds meer aandacht gegeven aan dit serieuze wereldprobleem. Ook wordt er hard gewerkt aan een oplossing, waar de Nederlandse student Boyan Slat een begin aan heeft gemaakt.

 

Hij heeft een systeem ontwikkeld om de plastic soep op te ruimen en is met een team in september 2018 begonnen met de uitvoering. Helaas is het systeem in januari kapot gegaan, waardoor er minder afval is opgeruimd dan gehoopt. Gelukkig is hij sinds juni weer actief.

 

Helaas is deze oplossing niet genoeg. Afval opruimen terwijl we er telkens meer bij dumpen is hetzelfde effect als dweilen met de kraan open.

 

Het is daarom van groot belang dat we steeds minder plastic gaan gebruiken en meer biologisch afbreekbare producten, om zo de huidige ecosystemen te redden. Dit is niet alleen belangrijk voor de natuur en dieren daar in leven, maar ook voor ons mensen. 

 

Door de plastic soep raken grote stukken koralen vergiftigd.Vergiftigd en dood koraal

Koraal is de grootste ‘zuurstofproducent’ ter wereld. Het is zelfs verantwoordelijk voor meer dan 50% van de totale zuurstofproductie.

 

Het is dus zeer belangrijk dat er iets gaat gebeuren.

Waarom een bamboe tandenborstel zoveel beter is


Plastic wil je dus niet meer gebruiken met zoveel vervuiling. Maar wat dan wel?

 

Het antwoord: Bamboe. 

 

Maar het is een toch een soort hout? Is het kappen van bomen niet ook erg slecht voor de natuur?

 

Nee, bamboe is een gras. Het grootste gras ter wereld zelfs, het kan uitgroeien tot een volledig bos! groot groen bamboebos

Er zijn verschillende redenen waarom juist bamboe zo’n goed materiaal is.

 

Als eerste is bamboe zeer makkelijk te produceren.

 

Het is een van de snelst groeiende plantensoorten ter wereld. De soort die gebruikt wordt voor de tandenborstels kan zelfs een meter per dag groeien!

 

Het voedt zich met stikstof uit de grond, en laat geen schadelijke afvalstoffen achter. 

 

Dit zorgt ervoor dat er zeer weinig onderhoudsmiddelen nodig zijn om bamboe te laten groeien. 

 

Als tweede is bamboe zeer schoon.

 

Het heeft een positief effect op de atmosfeer. Het produceert meer dan 30% zuurstof meer dan bomen, en neemt vijf keer zoveel koolstofdioxide op!

 

Ook is het schoon voor jou, de gebruiker.Zwarte bamboe tandenborstel

Dit komt doordat het anti-bacteriële stoffen in zich heeft. Hierdoor kan je met een gerust hart gaan poetsen.

 

Je tandenborstel eens in de zoveel tijd schoonmaken is nog steeds aangeraden.

 

Als laatste is bamboe biologisch afbreekbaar.

 

Plastic heeft veel problemen, zoals de uitstoot van broeikasgassen bij het produceren ervan.

 

Maar het grootste probleem is dat het veel te lang duurt om af te breken, waardoor het te lang in de natuur blijft liggen. Hierdoor ontstaat er een plastic soep en wordt het als voedsel aangezien door dieren.Een schildpad die plastic aan het eten is

Bamboe heeft dit probleem niet. Het is 100% biologisch afbreekbaar. 

 

Dit betekent dat je bij wijze van spreken je bamboe zo in de natuur kan gooien, waar het verteerd wordt.

 

Doe dit maar niet met je gebruikte tandenborstel, omdat er nog wel nylon haartjes op zitten...

 

De tandenborstel is zelf voor 96% biologisch afbreekbaar, wat recyclen super makkelijk maakt.

Verteco


Verteco is een bedrijf dat is opgezet door 7 enthousiaste leerlingen van het Greijdanus College Zwolle voor hun PWS. Ze doen dit met behulp van het programma van jong ondernemen genaamd Junior Company. 

 

Ze hopen met de verkoop van milieuvriendelijke tandenborstels geld op te halen voor Schone Rivieren; een vrijwilligersorganisatie die streeft naar een schonere aarde. 

 

Dat dit bedrijf gericht is op een schoner milieu blijkt ook uit hun naam en logo: Verteco.Het logo van Verteco

“Vert is Frans voor groen en eco is de afkorting van ‘ecologisch’. Met de ‘O’ als wereldbol willen wij aangeven dat we de aarde willen ecologiseren. Het is onze visie om het plastic-gebruik te verminderen om zo minder plastic afval te creëren. Door dat te doen, hopen we ons steentje bij te dragen aan het terugdringen van de groei van de plastic soepen in de oceaan.”

 

Daarnaast kun je dit doel ook terugvinden in de titel van hun website en motto: Niet voor winst, maar voor een betere aarde.

 

Ze zijn zelfs zo gedreven dit doel te bereiken, dat ze alle winst die ze maken willen doneren aan een goed doel.

 

Dit is dan ook de reden dat wij als Team Jitonic hebben besloten een partnerschap met Verteco aan te gaan. Hierdoor hopen we samen aan een betere aarde te kunnen werken.

 

Heel mooi, zo’n donatie aan het goede doel, maar wat gebeurt er met dat geld?Het logo van Schone rivieren

Het mooie van deze donatie is dat het wordt besteed aan een zeer concrete actie van Schone Rivieren. In 2020 gaan ze de IJssel rond Zwolle opruimen met een aantal vrijwilligersorganisaties.

Bamboo2Brush


Bamboo2brush is, net als Verteco, een bedrijf dat is opgezet door enthousiaste leerlingen van het Greijdanus Zwolle. En net als Verteco verkopen zij ook milieuvriendelijke tandenborstels.Het logo van Bamboo2brush

Maar als ze allebei milieuvriendelijke tandenborstels verkopen zijn het dan concurrenten van elkaar?

 

Absoluut!

 

Het is daarom ook erg interessant om te kijken, naar waarin ze van elkaar verschillen en waarom je bij juist hun het product zou kopen.

 

Allereerst kijken we naar het product zelf. Ja, het zijn allebei bamboe tandenborstels, maar het zijn zeker niet dezelfde producten.

 

Verteco heeft een ronde tandeborstel met gekleurde haartjes en achterkant. Ze zijn beschikbaar in de kleuren rood, groen, geel en blauw.Bamboe tandenborstels van Verteco in de kleuren rood groen geel en blauw

Bamboo2Brush aan de andere kant heeft een platte tandenborstel met op de steel hun eigen logo. Ook bij deze tandenborstel zijn de haartjes gekleurd. Ze zijn beschikbaar in de kleuren roze, wit, blauw, zwart en regenboog.Bamboe tandenborstels van Bamboo2brush in de kleuren blauw wit zwart roze en regenboog

Niet alleen zijn de producten verschillend ook de doelen van de bedrijfjes verschillen van elkaar. 

 

Zoals al eerder is gezegd wil Verteco alle winst aan een goed doel doneren, voor een schoner milieu. Bamboo2Brush, aan de andere kant, heeft besloten om zoveel mogelijk winst te maken als bedrijf.

 

Welk bedrijf wij aanraden?

 

Wij zijn een partnerschap aangegaan met Verteco, daarom zou het logisch zijn dat we ook aanraden het product bij hen te kopen.

 

Dit zou niet eerlijk zijn tegenover Bamboo2Brush want ook hun producten hebben zo hun voordelen.

 

Wil je echt wat doen voor een beter milieu en klimaat? Kies dan voor Verteco, dan weet je zeker dat al het geld dat wordt verdient ook in dit doel wordt gestoken.

 

Wil je een tandenborstel met een mooi logo erop? Dan moet je toch echt bij Bamboo2Brush wezen.

 

De keuze is aan jou!